Hvordan sidder du på en Salli Sadelstol?

At sidde på en Salli 2-delt sadelstol, er ikke som at sætte sig på en normal kontorstol. Derfor  er det vigtigt, at du har den korrekte siddestilling på din Salli Sadelstol. 
Det er vigtigt for din ergonomi på arbejdspladsen, så du kan holde den korrekte holdning og mindske dine smerter.

Hvordan gør du så? Følg guiden herunder, hvor vi guider gennem brugen og siddestilling på din Salli Sadelstol. 

 

At sætte sig på og rejse sig fra en Salli Sadelstol.

Stå ved siden af stolen, løft det ene ben over stolen fra bagsiden til den anden side, og sid ned. For at rejse dig, skal du flytte fødderne lidt frem og stå op. På denne måde forbliver stolen bagved dig.

Sid højt nok

I begyndelsen kan stolen være for højt oppe, således at dine ben ikke rører jorden. Sænk stolen langsomt, indtil fødderne er fast placeret på gulvet. Der er nu en omkring 135 graders vinkel i knæene, og mellem lår og overkrop.
Hvorfor? Den brede vinkel gør det muligt at vippe bækkenet fremad og vedligeholde den naturlige kurve i den nedre del af ryggen. Hvis du sidder for lavt er det nemt at placere fødderne foran, og ikke i siderne, og dette resulterer ofte i en dårlig holdning og krummet ryggen.

Illustration af korrekt og forkert arbejdsstilling

Sid tilbage på stolen

Når du sidder, bør din bagdel bør være bagerst i stolen.
Hvorfor? Hvis du sidder for langt fremad, trykker kanterne ved det midterste hul på dine inderlår og kønsdele. I den rigtige position er siddeknoglerne placeret på det blødeste sted på sædet, hvor polstringen er tykkest.

Hold fødderne langs siderne

Ridning-sidning sigter efter den samme position som har når vi står: Set fra siden skal skulder, albue og hæl være langs samme linje.
Hvorfor? Hvis fødderne er i foran, er bagsiden ofte fundet i en forkert position. Ved at flytte fødderne langs siderne bliver bækkenet vippet fremad, og tillader en naturlig kurve i den nederste del af ryggen og glatning det hele tilbage.

Bordets og skærmenes højde

Korrekt arbejdshøjde er når dine albuer er i en 90 graders vinkel. Albuerne hviler afslappet på puderne på bordet, tæt på din krop. På Salli sidder du højere end på traditionelle stole, hvilket normalt betyder, at standard borde (70–75 cm) er for lave. Stolen er ubrugelig, hvis du krummer dig forover mod bordet, derfor skal du være i stand til at hæve bordet, på en eller anden måde. Sallis bedste ven er et elektronisk justerbart bord, der også kan løftes til stående højde.

Vær også opmærksom på skærmenes højde, så du ikke ved et uheld sænker hovedet fremad. Hovedet vejer flere kilo og gør nemt nakkemuskler spændt, og dermed generer omløb i hovedet. Hjernen får ikke nok ilt og du bliver træt og får hovedpine.

Sædets bredde

Juster bredden på sædet, så det passer dig; Du kan gøre dette i SwingFit og MultiAdjuster modeller.

Modeller 2019: Du kan ikke justere bredden, samtidig med at du sidder på stolen. Løft Salli-grebet op foran under sædet. Ved bredere sæde, drej skruegrebet imod venstre; smallere sæde, drej skruegrebet imod højre. Lås breddejustering ved at trykke Salligrebet ned. Anvend kun skruegrebet til at justere sæderne! Hvis sæderne justeres manuelt, ødelægger det mekanismen.

Modeller før 2019: Stå bag stolen således at håndtaget peger til højre. Træk håndtaget raskt ved din håndflade for at frigive sædedelen. Justér bredden og træk håndtaget tilbage, bare indtil den låser. Mænd har brug for for at sikre sig, at sædedelene ikke flytter sig i løbet af dagen for tæt på hinanden i foran og dermed gør det midterste hul for snævert.

Bevæg dig!

Du kan nemt bevæge dig sidelæns, når man skubber fra med den ene fod, og trækker med den anden. Gør brug af swing mekanisme af Salli Swing og Salli SwingFit, tril på på stol for at hente ting, gå, mens du taler i telefon, motioner et par minutter, arbejd stående i nu og næ.

Kontakt: 
Charlotte Skovgaard
E: info@solutions4u.dk 
Mobil: 4232 9726 
CVR.nr.: 37 62 69 53